Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار «پارسینه»، روزنامه آمریکایی «لس آنجلس تایمز» در گفتگویی با کارشناسان فناوری اطلاعات فاش ساخت که هنگام قطعی گسترده اینترنت در ایران، تلاش متخصصان ساکن آمریکا برای مقابله با آن ناکام ماند.

نیما فاطمی و تعدادی دیگر از متخصصان امنیت سایبری ساکن آمریکا، در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ که برای نخستین بار به فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی همچون توییتر و فیسبوک منجر شد، توانسته بودند راهی برای دور زدن قطعی اینترنت پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بار، اما او و نزدیک به ۲۰ نفر از همراهانش در سراسر امریکا نتوانستد کاری پیش ببرند. این ناکامی برای نخستین بار اتفاق افتاد.

او می‌گوید: «ما بی شد از حد کار کردیم و تحلیل رفتیم. افراد بسیاری را می‌شناسم که نمی‌خوابیدند.»

لس آنجلس تایمز نوشته است که تحریم‌های دولت دونالد ترامپ علیه ایران نقش قابل توجهی در این وضعیت داشته است و تبعیت شرکت‌های فناوری از این تصمیم موجب شد تا جنبره ایران بر اینترنت گسترش پیدا کند.

ایران برای ان که بتواند وابستگی به شبکه جهانگستر وب را کاهش دهد، به توسعه شبکه داخلی و ترغیب میلیون‌ها ایرانی به استفاده از آن روی آورد و محرک‌هایی همچون کاهش هزینه‌ها را پیش کشید، اما تغییر رویکرد عموم مردم دشوار بود و علی رغم هزینه‌های بیشتر اینترنت بین المللی، ایرانی‌ها ترجیح می‌دادند از سرور‌های مستقر در خارج از کشور استفاده کنند.

این موضوع، اما از سال گذشته که ترامپ تصمیم گرفت تحریم‌های ایران را برگرداند تغییر کرد. شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات به جای آن که برای حقوق دیجیتال مبارزه کنند، تلاش کردند تا با تحریم‌ها همگام شوند و خدماتی همچون گوگل اپ انجین، دیجیتال اوشن، و گیتلب کاربران ایرانی را محدود کردند که این امر موجب شد تا ایرانی‌ها به سمت خدمات داخلی روی بیاورند.

کارشناسان می‌گویند دو سال پیش، زمانی که شرکت‌های بزرگ ایران هنوز از خدمات اینترنت بین الملل استفاده می‌کردند، دولت تصمیم گرفت تا از قطع گسترده اینترنت خودداری کرده و به این ترتیب زیان‌های وارده ناشی از آن را به حداقل برساند، چرا که به گفته امیر رشیدی، پژوهشگر امنیت اینترنت در «مرک حقوق بشر ایران» در نیویورک، «هنوز بیشتر مردم و صنایع از زیرساخت‌ها و خدمات اینترنت بین المللی استفاده می‌کردند.»

این بار، اما مقامات اندکی بعد از وقوع اعتراضات، ارتباطات اینترنتی را کاهش دادند به طور که نزدیک به یک هفته ۹۵ درصد از دسترسی معمول ایرانی‌ها به اینترنت قطع شد.

فاطمی در این باره می‌گوید: «ما نتوانستیم راهی پیدا کنیم که توده مردم را به حالت آنلاین برگردانیم. تمام تکنیک‌هایی که استفاده کردیم تنها برای شمار اندکی از افراد کار کرد.»

کاوه آذرهوش، پژوهشگر «اسمال مدیا»، یک مرکز پژوهشی امنیت دیجیتال در لندن، می‌گوید تلاش‌های ایران برای ملی کردن اینترنت با تحریم‌های آمریکا همراه شد و این مسئله تلاش فعالان حقوق دیجیتال برای فراهم کردن ابزار‌هایی جهت مقابله با قطعی اینترنت، همچون «وی‌پی‌ان»‌ها را تقریبا غیرممکن کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آمریکا تحریم قطعی اینترنت حوادث آبان اعتراضات اغتشاشات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، گزارش منتشر‌شده از سوی وبگاه آکسیوس حاکی از آن است که جمهوری‎‌خواهان کنگره به‌عنوان یک اقدام «احتیاطی» در برابر حکم بازداشت احتمالی مقام‌های اسرائیلی، طرحی را برای تحریم مقام‏‏‌های دادگاه کیفری بین‌المللی مهیا می‌کنند.

به نوشته این تارنمای خبری، حامیان اسرائیل در دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره آمریکا بار‌ها هشدار دادند که در صورت به جریان افتادن احکام مذکور در دادگاه لاهه، این نهاد قضائی با پیامد‌های ناشی از آن از سوی آمریکا مواجه خواهد شد.

«مایکل مک کال» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تأیید کرد که این طرح در حال تنظیم است و او و سایر قانون‌گذاران جمهوری‌خواه با «کریم خان» دادستان دیوان کیفری در تماس بوده‌اند.

زمستان گذشته «تام کاتن» سناتور جمهوری‌خواه ایالت آرکانزاس نیز طرحی را به سنا ارائه کرد و خواستار تحریم مقام‌های دادگاه کیفری بین‌المللی شد که روی پرونده‌های آن دسته از متحدان آمریکا (مانند اسرائیل) تمرکز کرده‌اند که عضو این دادگاه نیستند.

پیشتر ۱۲ سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی در یک نامه یک صفحه‌ای خطاب به کریم خان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC)، تهدید کرده بودند که اگر این نهاد برای مقامات ارشد اسرائیلی حکم بازداشت صادر کند، مشمول تحریم واشینگتن می‎‌شود.

در این نامه آمده است: هرگونه حکم بازداشت احتمالی علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و دیگر مقام‌های بلندپایه اسرائیل «غیرمشروع و فاقد مبنای قانونی است و در صورت اجرا منجر به تحریم‌های شدید علیه شما و نهاد ذی‏‌ربط خواهد شد».

این سناتور‌ها در این نامه با حمایت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین ادعا کردند: اگر اسرائیل را هدف قرار دهید، ما نیز شما را هدف قرار خواهیم داد.

شنبه گذشته، «پیتر استانو» سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) تأکید کرد: اتحادیه اروپا به حفاظت از استقلال دیوان کیفری بین‌المللی و یکپارچگی اساسنامه رم متعهد است.

وی ضمن بازنشر بیانیه دیوان درباره «استقلال و بی‌طرفی» این مرجع قضایی افزود: تهدید دادگاه یا مقامات آن غیرقابل‌قبول است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشان دادیم که می‌توان پاسخ قطعی به رژیم اسرائیل داد
  • خرازی: نشان دادیم که می‌توان پاسخ قطعی به رژیم اسرائیل داد
  • ۷۰ درصد کشور تا پایان سال تحت پوشش فیبرنوری قرار می گیرند
  • اندیشکده مطالعات جنگ بررسی کرد؛ حضور ایران در آفریقا، آمریکا را ترسانده است
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است/ قبل از عملیات «وعده صادق» هشدار دادیم اگر آمریکا اقدامی کند پاسخ ما فوری و قطعی خواهد بود/ ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • آمریکا: اقدامات اسرائیل در رفح همچون پیش درآمدی برای عملیات نظامی بزرگتر است
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!